Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa... -
08 april 2025
Annie tar täten för en hållbar matproduktion
Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skåne... -
07 april 2025
Framtidens arbetsmarknad: Jordbruk och livsmedel väntas växa kraftigt
För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna... -
03 april 2025
Hannahs forskning bidrar till mångfalden av proteingrödor
Hannah Ohm har utvecklat genomiska verktyg för att påskynda utvecklingen av nya sorter av åkerbön... -
02 april 2025
Baljväxter – med stor potential som framtidens mat
Baljväxter är klimatsmarta, näringsrika, ekologiskt hållbara och lätta att transportera och lagra...
Kalender
-
torsdag, 08 maj
Säker försörjning med rent och sunt utsäde
Basen för vår livsmedelsförsörjning är en fungerande växtodling av såväl mat- och fodergrödor som... -
fredag, 09 maj
Must-SM på Alnarp
Sveriges bästa must ska koras. Välkommen till det åttonde svenska mästerskapet i svensk äppelmust! -
onsdag, 25 juni till fredag, 27 juni
SLU på Borgeby fältdagar 2025
På den stora lantbruksmässan Borgeby fältdagar den 25 och 26 uni finns det mycket att upptäcka. M... -
torsdag, 02 oktober till lördag, 04 oktober
Agroecology Europe Forum 2025
Med temat “Transformation in Action!” är visionen med forumet att skapa momentum för den europeis...
Publicerad: 30 april 2024 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…