Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
10 februari 2025
Nyttiga bakterier hjälper grödor att klara torkstress
Ett konstgjort mikrobiellt samhälle visade sig ha en positiv effekt på både tomater och en... -
07 februari 2025
Baljväxtens dag: så här bidrar SLU Grogrund
Ur ett beredskapsperspektiv vore det väldigt bra om vi kunde producera mer baljväxter i Sverige o... -
06 februari 2025
Sötpotatis söker bonde
Sötpotatis kan bli en vanlig gröda i Sverige om några forskare får som de vill. Just nu utvecklar... -
28 januari 2025
Hon vill skydda vetet mot bortglömd fiende
Vete är en av världens viktigaste baslivsmedel, men med klimatförändringarna ökar hoten mot gröda... -
23 januari 2025
Biologisk bekämpning bidrar till en hållbar framtid
Under året som gått har det hänt mycket inom forskningen på biologiska bekämpningsmedel på SLU....
Kalender
-
fredag, 28 mars
Enhancing rapeseed seedcake quality for feed and food using CRISPR-Cas RNP gene editing
Oliver Moss, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Enhancing... -
fredag, 04 april
Genetic insights into seed development, flowering and diversity in faba bean: pre-breeding for sustainable agriculture
Hannah Ohm, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Genetic insight... -
torsdag, 08 maj
Säker försörjning med rent och sunt utsäde
Basen för vår livsmedelsförsörjning är en fungerande växtodling av såväl mat- och fodergrödor som... -
onsdag, 25 juni till fredag, 27 juni
SLU på Borgeby fältdagar 2025
På den stora lantbruksmässan Borgeby fältdagar den 25 och 26 uni finns det mycket att upptäcka. M... -
torsdag, 02 oktober till lördag, 04 oktober
Agroecology Europe Forum 2025
Med temat “Transformation in Action!” är visionen med forumet att skapa momentum för den europeis...
Publicerad: 30 april 2024 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…