Bevarandegenetik

Senast ändrad: 21 mars 2025
Person i labb

I kursen bevarandegenetik får du fördjupa dig i grunderna, teorin och de praktiska aspekterna i en rolig och engagerande kurs. Du förvärvar efterfrågade färdigheter, till exempel bioinformatik, som hjälper dig på vägen mot en framgångsrik karriär inom naturvård.

Genetik är en spännande, kraftfull och brett använd metod för att få djupare insikter i vilda populationer.

Mångsidigheten är omfattande:

  • Från att uppskatta populationsstorlek - både tidigare och nu - till att förstå hur landskap formar genetisk mångfald.
  • Från att bestämma släktskap till att avslöja spridningsmönster, sociala strukturer och parningssystem.
  • Från att utforska anpassningspotential i föränderliga miljöer till att dechiffrera bredare evolutionära mönster och mycket mer.

Kursen börjar med grunderna i bevarandegenetik (t.ex. provtagningsmetoder och typer av genetiska markörer), fördjupar sig sedan i teorin och avslutas med en uppsättning fallstudier där deltagarna kan fördjupa sig i specifika tillämpningar av bevarandegenetik i en rolig och interaktiv session.

Under hela kursen får deltagarna praktisk erfarenhet i labbet och av grundläggande bioinformatik där de får arbeta direkt med sekvensdata för att besvara några vanliga frågor inom bevarandegenetik.

Slutligen kommer studenterna att sammanställa alla sina nya kunskaper och färdigheter i ett kursprojekt.

Studenter som läser den här kursen kommer att få värdefulla, efterfrågade färdigheter som gör dem mycket anställningsbara i statliga och icke-statliga organ som arbetar med vilda djur. För dem som siktar på en karriär inom den akademiska världen kommer dessa färdigheter att ge en konkurrensfördel och lägga en stark grund för forskning inom bevarande.

Kursledare är Anita Norman.