Program för Smaka på skogen
Senast ändrad: 04 juli 2024
Vad händer i en skog tio år efter en brand? Varifrån kommer pizzakartongen? Upptäck svaren på dessa frågor med oss medan vi utforskar en brandhärjad skog, en nyckelbiotop och en skog som avverkas.
Torsdag 25 juli, ankomst ca 11
- Vad händer i helgen?
- Flytta in och lära känna varann
- Jenny Sjöstedt från Nordic Paper - om papper och hållbarhet
- Ätbart och användbart från skogen - eftermiddag och kväll:
- Vandring i skogen med vildmarksexperten Jonas Landolsi
- Bind en krans och tälj en kniv med inspiration från Mathilda @torpochting (Instagram)
- Laga middag tillsammans med Amy från Baggå skola, med smaker från skogen
Fredag 26 juli
- Utflykt med SLU-forskaren Grzegorz Mikusinski till Hälleskogsbrännan, naturreservatet efter den stora branden 2014
- Vi åker vidare till en skogsavverkning och pratar med den som planerat och den som utför avverkningen
- Med oss på turen har vi personer som jobbar med skog - vad har de för tips och berättelser?
- Grillning och bad (om vädret inte samarbetar hänger vi inne)
Lördag 27 juli
- Inspiration och exkursion med Sebastian Kirpuu, prisad guide och skogsbiolog
- Lukta och känn på skogen - utforska material och produkter i vår skogslåda
- Dåligt väder - upplev skogen inomhus i 360 (VR)
- Sittning på Skogsmästarskolan
Söndag, avresa ca 12-13
- Lugn morgon
- Ledarna berättar om studentliv och skogsplugg
- Utvärdera Smaka på skogen