
Vad gör en livsmedelsagronom?
Som livsmedelsagronom har du en god förståelse för lant- och vattenbruk och hur våra naturresurser nyttjas bäst för en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelsproduktion. Du har skaffat dig en helhetssyn på livsmedlens produktions- och hanteringskedja, samt väsentligt fördjupad kunskap om råvarornas och baslivsmedlens sammansättning och egenskaper, deras hantering och förädling och hur produktionsfaktorer påverkar livsmedlens kvalitet.
Hur blir jag livsmedelsagronom?
Om du vill bli livsmedelsagronom söker du först det treåriga livsmedelsprogrammet - kandidatprogram. Därefter söker du ett tvåårigt masterprogram för livsmedelsagronomer med programstart 2024.

Agronomprogrammet livsmedel
Hur kan vi få en mer hållbar livsmedelssektor samtidigt som vi ökar dess produktivitet? Läs till livsmedelsagronom och påverka framtidens livsmedelsförsörjning.

Agronom - livsmedel - masterprogram 2 år
Vill du få en helhetssyn på livsmedelskedjan, processtekniker, matens nutritionsvärden och livsmedelslagstiftningen? Vilka etiska och ekonomiska aspekter finns i en hållbar livsmedelsproduktion? Läs det tvååriga masterprogrammet för livsmedelsagronomer och bidra till framtidens livsmedelsförsörjning.
Kontaktinformation
Studie- och karriärvägledning
Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här:
FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.
Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.
E-post
studievagledning@slu.se
Telefon
018-67 28 00
Telefontider
måndag, onsdag, fredag kl. 10.00-11.00
Boka tid
Om du önskar fördjupad vägledning kring dina studie- och karriärval, är du välkommen att boka en tid via vår onlinebokning.