SLU-nyhet

Ny avhandling: Reframing Bush-Fire Communication for Sustainability

Publicerad: 30 maj 2024
Skogsbrand, foto.

Max Whitman, doktorand inom Mistra Environmental Communication, försvarar sin avhandling "Reframing Bush-Fire Communication for Sustainability" den 5 juni kl. 07:00.

Relationen mellan människor och bränder har blivit allt viktigare i det offentliga samtalet under det senaste decenniet i takt med att okontrollerbara skogsbränder har tagit plats i nyhetsflödet. Relationen mellan människor och bränder kommer bara att öka i betydelse i takt med att planeten blir varmare. Bränder är dock mer än bara destruktiva krafter. Under de senaste tre årens forskning har Max använt co-creation för att förstå hur man på ett meningsfullt sätt kan navigera i relationen mellan människor och bränder för att skapa hållbara relationer.

I sin presentation kommer Max att dela med sig av sina insikter kring medskapande som forskningsmetod och styrningsstrategi. Dessutom kommer Max att dela med sig av insikter från sina två forskningssammanhang: (1) restaurering av savanner och brandhantering i östra Honduras och (2) landskapsmultifunktionalitet i Mellansverige.

Är du intresserad av att lyssna? Välkommen att delta via Zoom!

 


Kontaktinformation