Hoppa till huvudinnehåll

Sök på SLU:s webbar

Vi hittade 16769 sidor med ditt sökord på www.slu.se

Sortera träffar efter:
  • Vattme/Tjeggelvas – en naturskog med kulturhistoriska värden

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2023-10-14

    Forskning om ekologi och naturvärden i Vattme Ett samiskt kulturlandskap – kulturhistorisk forskning i Vattme Dagens renskötsel i Vattme Studier om klimat och referenser i Vattme Detta projekt är i samarbete med Lars Östlund, Professor vid SLU, Magdalena Fassl, doktorand vid SLU, Petter Sjaggo,

  • Food Systems

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-10-24

    På den här temasidan finns aktuell information från SLU som rör forskning, kunskap, samarbeten och dialoger kring hur vi uppnår ett hållbart globalt livsmedelssystem.

  • Närproducerad mat

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2023-05-09

    Med mat från mindre producenter utan långa transportsträckor kan vi bidra till utformningen av ett mer sammanhängande och motståndskraftigt lokalt livsmedelssystem.

  • Inspelade seminarier

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-11-13

    Vissa av SLU Future One Healths seminarier spelas in och kan ses i efterhand.

  • Klimat

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-11-25

    Klimatförändringar påverkar hav och sötvatten och kommer i framtiden att orsaka stora förändringar i de akvatiska ekosystemen. Redan idag ser vi effekter av klimatförändringarna i fisksamhällena där kallvattensarter missgynnas av att vattnet blir varmare. Vi på SLU Aqua studerar hur ett förändrat

  • Skogslandskapets klimateffekter

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2023-06-05

    Växthusgasutbyte mellan den borala biomen och atmosfären

  • Avkastning och livsmedelsförsörjning

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-06-12

    Skördarna i ekologisk produktion är generellt lägre än i konventionell produktion. Det har därför ifrågasatts om ekologisk produktion kan producera mat så det räcker till alla. Studier visar dock att det skulle vara möjligt att försörja den växande befolkningen med ekologiskt producerade livsmedel

  • Klimat

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-06-12

    Räknat per kg produkt är klimatpåverkan ungefär lika stor för ekologiska och som för konventionella grödor. Det förklaras av att skördenivåerna för flera av de vanligaste grödorna är lägre i ekologisk produktion, samtidigt som utsläpp av växthusgaser per hektar är lägre från ekologiskt odlade åkrar

  • Mejeriutflykter i Uppland

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-11-21

    Mejeriutflykter i Uppland Besök ett mejeri Mejeriutflykter i Uppland Besök ett nutida gårdsmejeri i Uppland! Här är förslag på några gårdsmejerier som tillverkar ost och smör på mjölk från lokala kor, getter och vattenbufflar. futurefood@slu.se Upplands historiska mejerier Finns de gamla

  • Salta sillar i Uppland

    (Score: 7 Type: SubStartPage)
    Ändrat 2024-11-21

    Salta sillar längs Upplandskusten Sill - en historisk grundsten i svensk matkultur Salta sillar i Uppland Sill eller strömming har ätits på många olika sätt genom historien. Här är några silliga förslag att stoppa ner i lunchlådan! Stekt strömming inlagd i ättikslag. Fin matsäcksmat som du

Loading…