Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedel

Livets minsta beståndsdelar och organismer påverkar oss människor i större utsträckning än du kanske vet om. När vissa mikroorganismer i fil och yoghurt kan göra oss friskare och stärka vårt immunförsvar, kan andra göra oss sjuka. Och helt andra organismer kan användas för att tillverka till exempel biogas som används till bilbränsle.

Agronomprogrammet livsmedel

Hur kan vi få en mer hållbar livsmedelssektor samtidigt som vi ökar dess produktivitet? Läs till livsmedelsagronom och påverka framtidens livsmedelsförsörjning.

Livsmedelsprogrammet

Hur är maten sammansatt och vad gör den nyttig? Påverkas produktkvalitén av hur råvaran hanteras och hur vi tillverkar livsmedlen? Hur bedömer man om maten är skadlig? Läs livsmedelsprogrammet och bli expert på säker mat.

Agricultural, Food and Environmental Policy Analysis

Agricultural, Food and Environmental Policy Analysis - masterprogram

På det här programmet lär sig studenterna att analysera och utforma riktlinjer med fokus mot mat-, lantbruks- och miljösektorerna.

Food and Landscape

Food and Landscape

Hjälp till att skapa hållbara perspektiv på mat genom att lära dig om kopplingen mellan mat, människor och platser.

Sustainable Food Systems

Det här är masterprogrammet för dig som siktar på att bli expert på hållbara livsmedelssystem och som vill ta dig an utmaningar i hela livsmedelskedjan.

Publicerad: 03 april 2024 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…