Ny sökning
LB0095

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria

I vår distanskurs i agrarhistoria får du veta mer om hur tidigare generationer brukat jorden och brottats med problematiken kring att producera tillräckligt med mat för människor och djur utan att utarma jorden.



Fokus ligger på tidsperioden som sträcker sig från medeltiden och fram till 1900-talets stora förändringar utifrån tema såsom markanvändning, bebyggelse, arbete och djurhållning.



Vi hoppas få se Dig på kursen i höst!

Kursvärdering

Kursvärderingen är ännu inte aktiverad

Kursvärderingen är öppen mellan 2025-01-12 och 2025-02-02

Andra kursvärderingar för LB0095

Läsåret 2023/2024

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-10236)

2023-08-28 - 2024-01-14

Läsåret 2022/2023

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-10127)

2022-08-29 - 2023-01-15

Läsåret 2021/2022

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-10337)

2021-08-30 - 2022-01-16

Läsåret 2020/2021

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-10309)

2020-08-31 - 2021-01-17

Läsåret 2019/2020

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-30085)

2020-01-20 - 2020-06-07

Läsåret 2018/2019

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-30266)

2019-01-21 - 2019-06-09

Läsåret 2017/2018

Jordbruket och samhället: distanskurs i agrarhistoria (LB0095-30247)

2018-01-15 - 2018-06-03

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Fembandsverket: Det svenska jordbrukets historia
**Länk: **http://www.ksla.se/anh/amnessokning/allmant/fembandsverket/
**Kommentar: **Hela verket (5 band) finns fritt tillgängligt på Internet.

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19030 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Lantbruksvetenskap
Kurskod: LB0095 Anmälningskod: SLU-10174 Plats: Ortsoberoende Distanskurs: Ja Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för stad och land Studietakt: 25%