Ny sökning
MX0146

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar

Information från kursledaren

23 January 2022 - The lecture on Tuesday 25 January has been moved online (via Zoom- link on Canvas)

22 November 2021- Currently we plan for the teaching to take place on campus (subject to any changes in Covid-19 restrictions)

10 December 2021 -Welcome to the course. Currently we have planned for on-campus teaching. However, please keep up tpo date with this page and SLU's Covid-19 information since changes in guidelines may mean a return to online teaching

Kursvärdering

Kursvärderingen är avslutad

MX0146-30271 - Sammanställning av kursvärdering

Efter att kursvärderingen stängt har kursansvarig och studentrepresentanten upp till en månad på sig att skriva kommentarer. De publiceras automatiskt i sammanställningen.

Andra kursvärderingar för MX0146

Läsåret 2024/2025

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar (MX0146-30151)

2025-01-20 - 2025-06-08

Läsåret 2023/2024

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar (MX0146-30484)

2024-01-15 - 2024-06-02

Läsåret 2022/2023

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar (MX0146-30085)

2023-01-16 - 2023-06-04

Läsåret 2020/2021

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar (MX0146-30276)

2021-01-18 - 2021-06-06

Läsåret 2019/2020

Hållbar livsmedelsproduktion - utmaningar och odlingssystemlösningar (MX0146-30286)

2020-01-20 - 2020-06-07

Kursplan och övrig information

Betygskriterier

Grading criteria MX0146 Sustainable food production - challenges and cropping system solutions (7.5 credits)

Marking scale: G: Pass, U: Fail

Objectives The course aims to provide an overview of how food crops are produced, the major challenges to sustainability associated with agriculture and solutions for increasing sustainability through cropping systems.

Learning goals & means of examination

Learning goal

Means of examination

Describe cropping systems used to cultivate the most important food crops

Participation in workshop exercises (or completion of replacement assignment)

Identify major challenges to achieving agricultural sustainability and suggest cropping systems-based solutions

Participation in workshop exercises (or completion of replacement assignment)

Critically discuss and compare different sustainable agriculture approaches, including their strengths, weaknesses and societal impact

Participation in workshop exercises (or completion of replacement assignment)

Completion and approval of project report

Reflect on your own impact on agricultural sustainability as a consumer and citizen

Completion and approval of project report

Requirements for examination

To achieve a passing grade students should:

Actively participate in at least five (5) of the seven workshop exercises throughout the course either by attendance and active participation, or by satisfactorily completing an equivalent replacement assignment.

Satisfactorily complete the project work, and submit a project report.

Registration in Ladok (7.5 hp)

Participation in workshop exercises 4.5 hp

Project 3 hp

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 19027 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Miljövetenskap Lantbruksvetenskap Miljövetenskap Lantbruksvetenskap
Kurskod: MX0146 Anmälningskod: SLU-30271 Plats: Uppsala Distanskurs: Nej Undervisningsspråk: Engelska Ansvarig institution: Institutionen för växtproduktionsekologi Studietakt: 25%