Ny sökning
TD0008

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion

Kursen kommer att tillhandahålla en generell kunskap inom flera olika vetenskapliga discipliner och sätta samman dessa till ett helhetsperspektiv. Detta genom föreläsningar, seminarier, uppgifter i grupp och individuellt.

Kursen ger en översikt över matkultur och matproduktion idag, och behandlar hur mat produceras, samt hur olika sätt att producera, hantera och processa påverkar matens kvalitet och näringsinnehåll. Hur konsumenters matval påverkar hälsan behandlas, liksom matens påverkan på människors relationer och mentala hälsa, samt betydelsen av säkra livsmedel. Ekonomiska aspekter belyses genom värdekedjan av mat och relationer mellan olika aktörer. Kursen ger även en orientering i möjliga framtida utvecklingsmöjligheter av matproduktion i urban miljö och på landsbygd och dess påverkan på landskapets utformning.

Information från kursledaren

Till dig som är antagen på kursen Maten i dagens och morgondagens samhälle:

Välkommen till kursen! Vi startar tisdagen den 3/9 kl. 17.00-20.00, via Zoom, med information om kursen från kursledaren, samt en workshop om FN:s globala mål.

Du hittar mer information på lärplattformen Canvas, samt ytterligare här:

Registrering på kursen efter antagningsbeskedet:

När du har antagits till en kurs måste du först tacka ja till din plats för att behålla den. Därefter måste du också registrera dig på kursen.. Här hittar du information om hur detta går till:

Registrering | Studentwebben (slu.se)

Du som är antagen till en fristående kurs kan oftast registrera dig online på Studentwebben/Ladok student. Du kan tidigast registrera dig online en vecka innan kursstart.

För att du ska kunna registrera dig online behöver du ha aktiverat ditt studentkonto, se nedanstående länk.

Studentkonto – kom igång

https://student.slu.se/studieservice/it-stod1/support/ny-student-kom-igang/

Zoom

Vi kommer att använda oss av Zoom, som är ett mötesverktyg för e-möten med möjlighet att kommunicera via video, audio och chatt. För din del innebär det oftast att du bara ansluter via en länk. Här hittar du mer information om Zoom Programvara och verktyg för studier och distansundervisning | Studentwebben (slu.se)

Zoom (videomöten) | Studentwebben (slu.se)

Canvas

Canvas är en lärplattform som vi kommer att använda oss av på kursen. Här kommer du att hitta informationen om kursen. På Canvas kommer du också kunna lägga upp svaren på de uppgifter som du gör under kursens gång. Här hittar du mer information om Canvas:

https://student.slu.se/studier/utbildningssystem/canvas-larplattform/

Här finns länkar som hjälper dig som ny student på SLU:

Ny student på SLU?

Viktig information – steg för steg | Studentwebben (slu.se)

Vi ses!

Marie Olsson, kursledare

Kursvärdering

Kursvärderingen är ännu inte aktiverad

Kursvärderingen är öppen mellan 2025-01-12 och 2025-02-02

Andra kursvärderingar för TD0008

Läsåret 2023/2024

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10258)

2023-08-28 - 2024-01-14

Läsåret 2022/2023

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10258)

2022-08-29 - 2023-01-15

Läsåret 2021/2022

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10326)

2021-08-30 - 2022-01-16

Läsåret 2020/2021

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10185)

2020-08-31 - 2021-01-17

Läsåret 2019/2020

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10281)

2019-09-02 - 2020-01-19

Läsåret 2018/2019

Maten i dagens och morgondagens samhälle - en introduktion (TD0008-10288)

2018-09-03 - 2019-01-20

Kursplan och övrig information

Litteraturlista

Kursfakta

Kursen ges som en fristående kurs: Ja Kursavgift: Studieavgift, endast för medborgare utanför EU, EES, och Schweiz: 38060 SEK Nivå: Grundnivå (G1N)
Ämne: Trädgårdsvetenskap Livsmedelsvetenskap
Kurskod: TD0008 Anmälningskod: SLU-10280 Plats: Alnarp Distanskurs: Ja Undervisningsspråk: Svenska Ansvarig institution: Institutionen för växtförädling Studietakt: 50%