Vad gör en ekonomagronom?
Som agronom inom området ekonomi är den grundläggande frågan hur världens befolkning ska kunna äta sig mätta utan att möjligheter att föda kommande generationer försvinner. Ekonomagronomer kan arbeta som exempelvis gröna affärsrådgivare, policyanalytiker inom jordbruk, fastighetsmäklare inom jord och skog, ledare inom livsmedelsföretag eller myndighet eller forskare. Jobben finns både inom privat och offentlig sektor och de innebär ofta arbete i ledande ställning.
Hur blir jag ekonomagronom?
Om du vill bli ekonomagronom söker du först det treåriga kandidatprogrammet agrar ekonomi. Därefter söker du ett tvåårigt masterprogram för ekonomagronomer med programstart 2024.
Agrar ekonomi - kandidatprogram 3 år
Vill du bli agronom? Är du intresserad av lantbruk och livsmedel utifrån national- och företagsekonomiska perspektiv? Har du ett stort samhällsintresse? Välkommen till en ekonomiutbildning med fokus på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.
Agronom företagsekonomi - masterprogram 2 år
Vill du bygga på dina kunskaper om lantbruk och skogsbruk? Vill du använda dig av företagsekonomins teorier och verktyg för att analysera lantbrukets och livsmedelssektorns produktion och konsumtion? Då är masterprogrammet Agronom – företagsekonomi något för dig.
Agronom nationalekonomi - masterprogram 2 år
Vill du få en förståelse för lant- och skogsbruk och hur våra naturresurser nyttjas bäst för en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelsproduktion? Då är masterprogrammet Agronom – nationalekonomi något för dig.
Kontaktinformation
Studie- och karriärvägledning
Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.
Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.
E-post
studievagledning@slu.se
Telefon
018-67 28 00
Telefontider
måndag, onsdag, fredag kl. 10.00-11.00