Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - livsmedel Vill du få en helhetsbild över livsmedelsproduktion?

Vill du kunna skapa livsmedel av hållbara råvaror? Vill du veta om det är nyttigt att äta insekter eller om tång kan användas för framtidens proteinförsörjning? Läs till livsmedelsagronom och påverka framtidens livsmedelsförsörjning.

Vad gör en livsmedelsagronom?

Som livsmedelsagronom har du en god förståelse för lant- och vattenbruk och hur våra naturresurser nyttjas bäst för en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelsproduktion. Du har skaffat dig en helhetssyn på livsmedlens produktions- och hanteringskedja, samt väsentligt fördjupad kunskap om råvarornas och baslivsmedlens sammansättning och egenskaper, deras hantering och förädling och hur produktionsfaktorer påverkar livsmedlens kvalitet.

Hur blir jag livsmedelsagronom? 

Om du vill bli livsmedelsagronom söker du först det treåriga livsmedelsprogrammet - kandidatprogram. Därefter söker du ett tvåårigt masterprogram för livsmedelsagronomer med programstart 2024. 

Livsmedelsprogrammet - kandidatprogram 3 år

Hur är maten sammansatt och vad gör det nyttigt? Påverkas produktkvalitén av hur råvaran hanteras och hur vi tillverkar livsmedlen? Hur bedömer man om maten är skadlig? Läs livsmedelsprogrammet och blir expert på säker mat.

Agronom - livsmedel - masterprogram 2 år

Vill du få en helhetssyn på livsmedelskedjan, processtekniker, matens nutritionsvärden och livsmedelslagstiftningen? Vilka etiska och ekonomiska aspekter finns i en hållbar livsmedelsproduktion? Läs det tvååriga masterprogrammet för livsmedelsagronomer och bidra till framtidens livsmedelsförsörjning. 


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag, onsdag, fredag kl. 10.00-11.00

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…