Att studera på SLU med en funktionsnedsättning

Senast ändrad: 28 november 2024

Planerar du att studera på SLU? Har du en funktionsnedsättning som kan komma att påverka dina studier? Då kan du ansöka om riktat pedagogiskt stöd. SLU strävar efter att erbjuda alla studenter möjlighet att studera på lika villkor i en bra studiemiljö.

Du kan få stöd om du har en funktionsnedsättning som påverkar studierna
Med funktionsnedsättning menas varaktiga fysiska eller psykiska begränsningar. Det kan till exempel vara dyslexi, neuropsykiatriska variationer, psykisk ohälsa, rörelsehinder kroniska sjukdomar eller nedsatt syn/hörsel.

Här hittar du mer information om att studera med funktionsnedsättning på SLU: Studera med funktionsnedsättning.

Ansök om stöd i god tid
För att få pedagogiskt stöd ska du göra en särskild ansökan, digitalt i systemet Nais. Som ett steg i ansökan laddar du upp intyg från läkare, psykolog, dyslexiutredare eller annan specialist.

Det är viktigt att du ansöker i Nais i god tid, så att du får tillgång till det stöd du kan behöva i studierna. Ansök gärna redan när du blivit antagen till din utbildning. Om du har en funktionsnedsättning som innebär mer omfattande behov av stöd och anpassningar (exempelvis teckenspråkstolk), bör du höra av dig redan när du ansöker till själva utbildningen.

Det pedagogiska stödet är individuellt anpassat och utformas i samråd med dig som student. När ansökan är gjord i Nais har du kontakt med en samordnare på Funka för att komma fram till vad som kan vara lämpligt.

Här hittar du mer information om hur ansökan går till: Ansök om riktat pedagogiskt stöd 

Välkommen att höra av dig!
Tveka inte att höra av dig till oss som samordnar pedagogiskt stöd på SLU om du har frågor. Här hittar du kontaktinformation.


Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Välkommen att mejla funka@slu.se om du vill veta mer om riktat pedagogiskt stöd. Läs mer på Studentwebben.