Nyheter
-
31 oktober 2024
Takväxthus – En väg framåt för urban matproduktion i Sverige?
Takväxthus kan bidra med färska, lokalproducerade livsmedel samtidigt som de optimerar... -
31 oktober 2024
Bill Hansson tilldelas SLU:s stora förtjänstmedalj
På årets doktorspromotion tilldelades Bill Hansson SLU:s stora förtjänstmedalj. -
16 oktober 2024
Hjälpande gen för friskare växter
SLU-forskare har hittat en ny gen som styr växters känslighet för angrepp av exempelvis svamp och... -
11 oktober 2024
Flyga iväg eller stanna och äta skadedjur?
Om du släpper ut blomflugor i odlingstunnlar för att bekämpa bladlöss, stannar de kvar och skydda... -
30 september 2024
Smultronplantor från Europa kan innehålla nycklar till friska jordgubbar
Smultron har en ständig följeslagare i form av en svart jästliknande svamp. Den här svampen... -
28 augusti 2024
Hälsa och matproduktion i ett förändrat klimat
Det hållbara och klimatneutrala samhället behöver vara resurssnålare och vi behöver värna om... -
28 augusti 2024
Forskarens roll i den hållbara utvecklingen
Mer forskning och samverkan som utmanar dagens sätt att utforma våra samhällen, mindre stuprörstä... -
24 juni 2024
Diversifierat jordbruk – från jord till bord
Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens... -
18 juni 2024
Bortklippt gen gav friskare potatis
Fyra år på potatisfältet har gett resultat - både ur forskningsperspektiv och meritmässigt för... -
11 juni 2024
Miljoner från EU till forskning om åtgärder för ädellöv
Sydsvensk skogsvetenskap får drygt fem miljoner kronor för att utvärdera hur väl åtgärderna för a...